Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:04 / 09.06.2015.

Autor: Olivera Vinković

Biciklistička staza od Albanije do Slovenije - kroz Gorski kotar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Atraktivno područje Gorskog kotara posjeduje značajne resurse te otvara mogućnost za održivi turistički razvoj. To je tema skupa "Održivi razvoj ruralnih područja" što se održava u Nacionalnom parku Risnjak.

Na skupu, koji su organizirali opatijski Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te Primorsko-goranska županija, predstavljene su komparativne analize stanja poduzetništva u ruralnom turizmu Hrvatske i Slovenije. Cilj je pomoći poduzetnicima koji rade u ruralnim dijelovima naše zemlje.

Stručnjak za održivi razvoj i turizam iz SAD-a Tim Clancy naglasio je da je Gorski kotar veliko tržište za eko-turizam, ali i biciklističke staze koje bi pratili potrebni smještajni kapaciteti. Velik projekt na kojem se radi, ističe Clancy, jest Via Dinarica - biciklistička staza dugačka 1200 kilometara koja prolazi od Albanije preko Crne Gore, Hrvatskom do Slovenije. 

Ta bi staza prolazila i kroz mjesto održavanja ovoga skupa - Nacionalni park Risnjak, koji bi na taj način postao prepznat kao jedna od lokacija koje svakako treba posjetiti. Ljepotu zelenog srca Hrvatske, Gorskoga kotara, ne treba naglašavati, a ovakvim bi projektima ono ostalo "zdravo" i u budućnosti. Javlja Olivera Vinković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.