Hrvatski radio

Radio Rijeka

Biciklistička utrka kroz prirodne ljepote koje će vidjeti cijeli svijet

11.04.2016.

14:20

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Biciklistička utrka "Tour of Croatia" - pod sloganom "Utrka kroz prirodne ljepote" – sve je bliže: od 19. do 24. travnja, kroz šest etapa, biciklisti će prevaliti više od tisuću kilometara kroz 12 gradova, nacionalne i parkove prirode, kroz stotinu mjesta – dijelom i u Primorsko-goranskoj županiji.

Zato su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka te Turistička zajednica Kvarnera i Grada Rijeke osigurali 275 tisuća kuna, posebno da bi "Kraljevska etapa" od Crikvenice do vrha Učke Vojaka, na 122 kilometra, bila više nego kraljevska, a publici poziv i red - 22. travnja.

Crikvenica, Novi, Bribir, Križišće, Kraljevica, pa uspon na Gornje Jelenje, pa karavana preko Korza u Opatiju, i onda poslastica koja vodi do krune: posljednja tri kilometra penjanja na Učku. 

A slika će u cijeli svijet, doslovce: Eurosport i suradnici, u 54 zemlje Europe plus Ukrajina i Rusija, obje Amerike, Kanada, Novi Zeland, Afrika, Kina, Australija, Ujedinjeni Arapski Emirati...

"Više od 300 milijuna kućanstava na šest kontinenata", kaže Ivan Črnjarić iz tvrtke Top sport events. "Ove godine smo, za razliku od lani, pokrili sve. Lani je to bila samo Europa, a u drugoj godini smo prešli na cijeli svijet. Idemo na sve kontinente, a u budućnosti će to biti još više", kaže Črnjarić.

Fenomenalno: 168 biciklista, 21 ekipa, čak pet vodećih timova u svijetu, najbrži sprinter na kugli Mark Cavendish... Za turizam i biciklizam u Hrvatskoj, bolje reklame i nije moglo biti. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.