Hrvatski radio

Radio Rijeka

Biciklom spaja krajnje točke Hrvatske - istok, zapad, sjever, jug

08.05.2019.

14:15

Autor: Albert Petrović

Mario Zubčić (Foto: TZ Crikvenica Fb)

Mario Zubčić (Foto: TZ Crikvenica Fb)

Foto: - / -

S crikveničkog Trga Stjepana Radića, danas je u prisutnosti gradonačelnika Rukavine i brojnih uglednika te mnoštva okupljene publike svečano ispraćen biciklist Mario Zubčić, koji će u idućih devet dana izvesti zanimljiv i atraktivan podvig.

Hrvatska - biciklistički raj s Marijem Zubčićem uz podršku "Giant Hrvatska" nacionalni je projekt bivšeg hrvatskog Mountain bike reprezentativca Marija Zubčića i Biciklističkog kluba Crikvenica, te Udruge AHA! i marketinške agencije aha marketing d.o.o.

Ovim projektom promovira se Hrvatska kao cikloturistička destinacija primamljiva sve većem broju turista koje privlači specifični oblik turizma, soft adventure, vrijednosti koje promovira i zastupa Europska unija, očuvanje prirode - ekologija te zdrav, aktivan način života i sigurnost u prometu.

Vožnja započinje 9. svibnja 2019. (Dan Europe) i smještena je u PPS razdoblje (predsezona). Obuhvaća 9 etapa kojima će se biciklom spojiti 4 krajnje zemljopisne točke Republike Hrvatske (južna - rt Oštra - poluotok Prevlaka,  zapadna - rt Lako kod Bašanije - svjetionik Savudrija, sjeverna - Žabnik - dio Svetog Martina na Muri i istočna - Rađevac - dio Iloka) i obići sve županije, 4 nacionalna i 5 parkova prirode kako bi se prikazale ljepote i posebitosti Hrvatske iz biciklističke perspektive.

Datum početka vožnje, duljina od 2020 kilometara, te godina uoči 2020. asociraju na predsjedanje Hrvatske Europskom unijom u prvoj polovici 2020. godine i projekt Europske prijestolnice kulture „Rijeka 2020", a marketinškim će se aktivnostima skrenuti pozornost na vrijednosti koje promovira i zastupa Europska unija.

Poslušajte razgovor s Marijem Zubčićem:

Mario Zubčić biciklom će spojiti krajnje točke Hrvatske, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.