Hrvatski radio

Radio Rijeka

BIG 2018: na listi najprestižnijih festivala gitare u Hrvatskoj, ali i šire

17.08.2018.

14:03

Autor: Ivica Vrkić

Foto: BIG festival Baška

Foto: BIG festival Baška

Foto: - / -

"Baška international guitar festival" ovogodišnjom listom izvođača još će jednom dokazati zašto se smjestio na listu najprestižnijih festivala gitare, ne samo u Hrvatskoj, već i šire. Sve koncertne večeri počinju u 21 sat, ulaz je besplatan,

Nakon sinoćnjeg "Big Fest Intra" uz prikazivanje dokumentarnog filma "I am blues", večeras u Jurandovoru, u kompleksu svete Lucije, započinje prvi od ukupno četiri gitaristička koncerta s domaćim i međunarodnim izvođačima.

Ove godine u Jurandvoru i na bašćanskoj Staroj rivi od 17. do 20. kolovoza publici će se predstaviti Pandur & Savčić Flamenco Project, Zoran Majstorović Trio te čak tri kvarteta: The Elsewhere kvartet, The Stratitis Quartet i ZZ Quartet, dok će prvu večer festivala otvoriti jedan od najpoznatijih svjetskih fingerstyle gitarista, Amerikanac Woody Mann i nagrađivani gitarist iz Splita Srđan Bulat.

Tom će prilikom umjetnički ravnatelj BIG festivala Damir Halilić Hal predstaviti svoju bogato opremljenu knjigu "Atlantis" s notnim zapisima deset autorskih skladbi te dva DVD-a.

Sve koncertne večeri počinju u 21 sat, ulaz je besplatan, a više o programu u razgovoru Alberta Petrovića s Damirom Halilićem Halom:

Foto: BIG festival Baška

Foto: BIG festival Baška

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.