Hrvatski radio

Radio Rijeka

Big Om: 18 tuna na udicama već prvog dana

28.08.2015.

09:14

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Već prvoga dana lova na velike ribe u Omišlju, zagrizlo je čak 18 tuna. Većina je ulovljena, bodovana i dokumentirana, a tek jedna tuna i izvađena iz mora.

Prvi natjecateljski dan Big Oma ispunio je očekivanja i nadanja svih sudionika. Čak 13 ulovljenih tuna je pušteno natrag u more, a ona koja je prva zagrizla ješku i izvađena je iz mora. Teška 69,2 kilograma, već prijepodne je zatvorila dnevnu kvotu. Zagrizla je udicu posade Marko koju čine kapetan Dražen Horvat te Martin Peruško, Nedžad Žiško, Boris Buljan i Aleksandar Guzina.

Ta je ekipa jučer gotovo rušila rekorde: na njihove se štapove zakačilo osam od ukupno 18 tuna, među kojima je prva bila i najmanja od svih sljedećih. To je drugi najbolji dnevni rezultat jedne posade u povijesti jadranskih natjecanja. Rekord je 10 tuna u jednome danu na jednom brodu. Ekipa Marko na prvome je mjestu ukupnoga poretka s 2130 bodova, a slijede ekipe s brodova Tutus i To-mo s po 490 bodova.

Pred 21 natjecateljskom ekipu na Big Omu su još dva natjecateljska dana. Ribolovci iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Njemačke, Italije i Nizozemske pokušavaju uloviti kapitalca koji će im osigurati plasman na svjetsko prvenstvo u lovu na velike ribe u Kostariki.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.