Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bijela zastava Alhambri: još jedna potvrda čistoće uvale Čikat na Lošinju

19.10.2017.

17:52

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bijela zastava, međunarodni simbol čistih vodenih površina i njihovoga dna, dodijeljena je Boutique Hotelu Alhambra na Lošinju za očuvanje vodenih površina u dijelu uvale Čikat. Bijela zastava je jedini simbol u svijetu koji jamči čisto more, plaže, morsko dno i kopnene vode.

U ime Zaklade princa Alberta II od Monaka, Bijelu zastavu je dodijelio ronilac Kristijan Curavić, osnivač i predsjednik Global Under Water Awareness Associationa (GUWAA) i Svjetske udruge za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera.

"Činjenica da će se u uvali Čikat od sada vijoriti dvije Bijele zastave potvrda je prirodnih ljepota uvale i samog otoka te ujedno i priznanje za sve nas u Grupi Jadranka koji kroz akcije čišćenja plaža, obale i morskog dna nastojimo očuvati netaknutima ljepotu koja nas okružuje", poručio je predsjednik uprave Grupe Jadranka Sanjin Šolić.

Bijelu zastavu dodjeljuje Global Under Water Awareness Association (GUWAA), organizacija koja čisti i štiti oceane i mora, jezera i rijeke diljem svijeta, a dio je najveće međunarodne mreže ronilaca, zaštitnika svih vodenih resursa. "Bijela zastava koju je dobio Boutique Hotel Alhambra simbolizira čistoću mora, i to zbog izuzetno visokih standarda zaštite prirodnog bogatstva u ovoj prekrasnoj uvali", izjavio je Kristijan Curavić, osnivač i predsjednik GUWAA-e.

Bijelom zastavom se hvali i hotel Bellevue u uvali Čikat na otoku Lošinju, a dodijeljena mu je 2015. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.