Hrvatski radio

Radio Rijeka

BikeRi - borba protiv mostarine se nastavlja, a danas humanitarna Moto alka

17.08.2019.

13:50

Autor: Iva Pavletić Crnić / HRT Radio Rijeka

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

I ove godine, već tradicionalno, organizira se Moto Alka u Bakru, danas s početkom u 18 sati. Naravno, poznata “škrabica” nalazit će se na šanku gdje ćete moći izdvojiti koju kunu za humanitarnu akciju za Centar za rehabilitaciju Fortica - Kraljevica.

Bikeri će se natjecati u nekoliko disciplina - gađanju alke kopljem u parovima, natjecanju u sporoj vožnji i u pijanoj alki u kojoj natjecatelj jednom rukom drži koplje kojim gađa alku, a u drugoj tacnu s čašama napunjenim vodom.

Također, kuhat će se i fažol za koji ćete morati ovaj put izdvojiti 10 kuna. Prijave počinju u 17 sati, a službeni program u 18 sati. Prijaviti se može bilo tko sa svojim motociklom, mopedom ili skuterom. Dođite u velikom broju, veselite se, zabavljajte i budite darežljivi prema djeci koja nemaju takvu mogućnost!

BikeRi su nam ispričali što ih je sve zadesilo nakon velikog prosvjeda protiv naplate mostarine na Krčkom mostu, kada su neki od njih na svoje kućne adrese dobili prometne kazne od policije. Nije to sve; neugodnosti zbog plaćanja mostarine lipama svakodnevno doživljavaju naši građani, pa smo neke od detalja vezanih uz ponašanje samih naplatničara doznali od Snježane Eichler, jedne od BikeRica.

Poslušajte razgovor koji je sa Snježanom Eichler, jednom od organizatorica, snimila Iva Pavletić Crnić:

Humanitarna moto alka, prirpemila Iva Pavletić Crnić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.