Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bikeri prikupljaju hranu za Socijalnu samoposlugu

17.12.2015.

11:40

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zaljubljenici u vožnju na dva kotača, okupljeni u Facebook grupi "BikeRI - BikeRice" ponovno su u humanitarnoj akciji. Povodom blagdana, prikupljaju namirnice za Socijalnu samoposlugu "Kruh sv. Elizabete", kako bi potrebitim Riječanima uljepšali Božić.

Članovi trkačke skupine "Torpedo runners" priključili su se kampanji Nacionalnog parka Krka i Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske te sakupili više 33 kg plastičnih čepova. Udruga će za novac dobiven od čepova kupiti lijekove koji se ne nalaze na listi HZZO-a, a prijeko su potrebni oboljelima. NP Krka za 10 i više kilograma prikupljenih čepova odobrava besplatni grupni ulaz u Park. "Torpedo runners" su dobili tri takva grupna posjeta, a dva su donirali Plivačkom klubu Forca iz Rijeke te Udruzi osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka. 

Okupljat će se od 16:30 do 17:30 sati na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske, gdje svi građani mogu donijeti nešto od potrebnih namirnica - a to su ulje, šećer, brašno, konzerve, tjestenina i trajno mlijeko.

Oko 17:45 sati će prema Socijalnoj samoposluzi na Brajdi krenuti kombi s namirnicama, u pratnji više desetaka motora.

Bikeri se već godinama redovito humanitarno okupljaju i organiziraju dobrovoljna darivanja krvi, prikupljanja čepova za Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, doniraju sredstva i igračke za dječje domove i Dječju bolnicu Kantrida.

Uključuju se u humanitarne akcije uvijek kada netko treba pomoć, a neumorno rade i na edukaciji mladih i starih vozača kako bi se povećala sigurnost u prometu jedne od najugroženijih skupina - vozača na dva kotača.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.