Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bilanca finala kupa u Rijeci: 6500 prodanih ulaznica, policija posvuda, 45 privedenih navijača, zapaljene stolice na tribinama Rujevice

25.05.2023.

09:55

Autor: Hina

Rabuzinovo sunce (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell)

Rabuzinovo sunce (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell)

Foto: - / -

Ukupno 45 navijača privela je policija u srijedu uoči i tijekom nogometne utakmice između HNK Hajduk i HNK Šibenik na stadionu Rujevica u Rijeci, koja je bila proglašena utakmicom visokog rizika.


Navijači su privedeni sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog posjedovanje sredstava pogodnih za napad i maskiranje te stoga što su bili bez ulaznica, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na twitteru. 


Tijekom utakmice je na istočnoj tribini stadiona Rujevica, na kojoj su bili isključivo navijači Hajduka, zapaljeno desetak plastičnih sjedalica. Vatrogasci su nakon nekoliko minuta ugasili požar.  


Kup je osvojio HNK Hajduk pobjedom nad HNK Šibenik od 2:0. 


Finale je proglašeno utakmicom visokog rizika pa je policija poduzela opsežne radnje i mjere iz svoje nadležnosti. Dolazak navijača obiju dalmatinskih klubova do stadiona na Rujevici proveden je uz policijsku pratnju. 


Prodano je oko 6500 ulaznica. Sjeverna tribina bila je rezervirana za oko 1000 navijača Šibenika, a jug i istok za navijače Hajduka. 


Policija je u nadzoru utakmice i navijača koristila bespilotne letjelice, helikopter i specijalno vozilo, opremljene najsuvremenijim uređajima za snimanje. 


Tijekom cijelog dana bilo je iznimno puno policije na brojnim lokacijama u Rijeci. 


Riječki gradski prijevoznik Autotrolej u srijedu se ispričao korisnicima zato što nije mogao obaviti sve polaske sukladno voznim redovima. 


Naime, kako su istaknuli u priopćenju, tvrtki dulje vrijeme nedostaje vozača. To je bilo posebno vidljivo u srijedu, jer je desetak vozača angažirano na prijevozu navijača na nogometnu utakmicu, u suradnji s MUP-om, naglasio je Autotrolej. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.