Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bina Istra darovala KBC-u Rijeka ultrazvučni uređaj za liječenje srca

20.02.2017.

14:31

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pet stotina tisuća kuna vrijedan ultrazvučni medicinski uređaj za liječenje djece i odraslih s teškim srčanim bolestima danas su predstavnici Bine Istre darovali riječkom KBC-u. Novac je dijelom prikupljen na lanjskome dobrotvornom koncertu Joséa Carrerasa u pulskoj Areni.

Drugi dio su sredstva Bine Istre u sklopu programa održivog razvoja, rekao je direktor Christian Santaleza"To je jedan od naših godišnjih programa u sklopu održivog razvoja i dobrotvorne akcije Za zdravlje djece. Svakako da je usmjerenost na djecu i njihovo zdravlje nama jedan od važnijih segmenata, i u njega ulažemo najviše energije", kaže Santaleza.

Darovani ultrazvučni aparat jedna od najvrjednijih donacija KBC-u posljednjih godina, naglasio je pročelnik Zavoda za kardiovaskularne bolesti Luka Zaputović.

"Ima mogućnost vrlo finog pregleda srca, naprednog, kroz grudni koš, a ima i sondu za pregled srca kroz jednjak, što se radi kada detalji prikaza kroz grudni koš nisu dovoljno jasni jer se onda još detaljnije mogu analizirati srčane strukture", tumači dr. Zaputović. Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.