Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bit će nas 10 tisuća: otkud stižu dragi gosti?

05.02.2016.

18:03

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Peto godišnje doba bliži se kraju, a u programu Riječkog karnevala najavljujemo veliku završnicu: međunarodnu karnevalsku povorku koja će u nedjelju, od podneva, doista Rijeku pretvoriti u grad koji teče.

U povorci je HRT centru Rijeka i Radio Rijeci važna grupa s rednim brojem 31: "90 godina Hrvatskog radija - 60 godina Hrvatske televizije". 

Rijeka će doista biti grad koji teče: 110 karnevalskih grupa, deset tisuća karnevalista iz bar šest zemalja teći će riječkim ulicama od podneva do večernjih sati. Bar šest zemalja jer 14 karnevalskih grupa stiže iz Italije, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije; uz karnevaliste iz cijele Primorsko-goranske županije bit će tu i deset grupa iz drugih krajeva Hrvatske, a u dvije karnevalske skupine dolaze gosti iz cijele Europe.

Rijeka će teći cijelog poslijepodneva, a obzirom da su dani još uvijek kratki i dobar dio večeri. Sve dok Meštar Toni ne vrati ključeve grada gradonačelniku Vojku Obersnelu, a onda će, u akvatoriju riječke luke, pusta zvanog Tomica Karamostić spaliti karnevalska grupa POM-F-RI. U optužnici, među ostalim, stoji da će gorjeti za, primjerice, otkazivanje Snježne kraljice i jer se zbog recesije čak ni snijeg ne želi zadržati u Hrvatskoj.

Radio Rijeka prati događanja Riječkog karnevala posebnom emisijom Radio pod maskom, svakoga radnoga dana od 17:45, a pripremaju je Filomena - Tatjana Sandalj i Maletina - Iva Črnjar. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.