Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bivša bankarica ukrala najmanje 5,5 milijuna kuna s bankovnih računa

07.11.2019.

14:29

Autor: Hina

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Bivša bankarica (62) s područja Primorsko-goranske županije kazneno je prijavljena jer je bez znanja klijenata s njihovih kunskih i deviznih računa uzimala novac, čime je klijente i banku oštetila za najmanje 5,5 milijuna kuna, izvijestila je riječka policija.

Osumnjičena 62-godišnjakinja ranije je već kazneno prijavljena za istovrsna kaznena djela, počinjena od 2005. do 2018. godine, na štetu 19 klijenata i banke, čime je nastala šteta veća od dva milijuna kuna.

U nastavku istrage policija je sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalno krivotvorenje i krivotvorenje isprave, ovoga puta na štetu 20 klijenata.

Policija navodi da je od svibnja 2010. do travnja 2019., u namjeri da si pribavi protupravnu imovinsku korist, bez znanja i odobrenja vlasnika kunskih i deviznih računa, u računalnom sustavu banke evidentirala navodne isplate klijentima te o tome izradila krivotvorenu dokumentaciju.

Pritom navodno nije evidentirala zaprimljene uplate niti ih evidentirala na propisani način, a novac je zadržala za sebe. Tako je oštetila dvadesetero klijenata i novčarsku ustanovu za najmanje 5,5 milijuna kuna.

U sklopu istrage obavljena je pretraga doma i drugih prostorija, gdje su pronađeni i oduzeti predmeti i dokumentacija koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

Osumnjičena 62-godišnjakinja je nakon završetka kriminalističkog istraživanja predana pritvorskom nadzorniku, naveli su iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.