Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blagdanska gastrofešta na Korzu: građanima riba, bakalar, vino, slastice

22.12.2017.

14:02

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci je jutros održana tradicionalna blagdanska Gastrofešta. Besplatnu podjelu hrane i pića građanima organizirali su Grad Rijeka i Turistička zajednica, u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.

Građanima je podijeljeno ukupno četiri tisuće porcija friganih ribica, tri tisuće porcija bakalara na gulaš i isto toliko čaša crnoga vina te 700 slastica. Gastrofešta je počela podjelom frigane ribe, a nastavljena bakalarom i blagdanskim slasticama.

Građanima su se na fešti pridružili gradonačelnik Vojko Obersnel, rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor riječke Turističke zajednice Petar Škarpa.

Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kilograma ribe, 150 litara maslinovog ulja, 400 kilograma krumpira, 40 kilograma kapule, 10 kilograma češnjaka te 250 litara crnog vina. Uz to, sponzori su omogućili i podjelu tri tisuće kanape sendviča od bakalara na bijelo te tri tisuće čaša žlahtine. Javlja Albert Petrović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.