Hrvatski radio

Radio Rijeka

Boras Mandić kandidat Unije Kvarnera i Akcije mladih za župana PGŽ

25.03.2021.

13:39

Autor: Hina

Marko Boras Mandić (Foto: Akcija mladih)

Marko Boras Mandić (Foto: Akcija mladih)

Foto: - / -

Marko Boras Mandić, predsjednik Unije Kvarnera i dosadašnji zamjenik župana u dva mandata, kandidat je Unije Kvarnera i Akcije mladih za primorsko - goranskog župana na predstojećim lokalnim izborima.

Na konferenciji za novinare u Opatiji Marko Boras Mandić je istaknuo da u kampanju za poziciju župana ulazi s energijom, emocijom, srcem za Kvarner i iskustvom. Istaknuo je da želi biti župan projekata, a ne protokola, da će mu će prvi suradnici biti 36 načelnika i gradonačelnika na području županije. Namjerava depolitizirati školske odbore, "tako da školama ne upravlja politika".

Najavio je da kao župan planira decentralizirati djelovanje u županiji, odnosno prenijeti na gradove sve ovlasti koje mogu obavljati i koje im dopušta zakon. Boras Mandić bi otvorio ured županije u Bruxellesu čime bi, tvrdi, olakšao privlačenje europskog novca i ostvarenje projekata.

Funkciju župana ograničio bi na najviše dva četvorogodišnja mandata, a sebi bi smanjio plaću na razinu prosječne u Hrvatskoj, dok traje kriza. "To je jasna poruka svim građanima i pogođenim profesijama jer moramo biti primjer", naglasio je. 

Kandidati za njegove zamjenike su nekadašnji predsjednik opatijskog Gradskog vijeća i županijski vijećnik Robert Kurelić (Akcija mladih) te stručnjak u turizmu Nedo Pinezić (Unija Kvarnera).

Poslušajte izjavu:

Marko Boras Mandić kandidat za župana, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.