Hrvatski radio

Radio Rijeka

Boras Mandić: Na području PGŽ sedmero novooboljelih

31.03.2020.

10:39

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Od jučer je u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno sedmero novooboljelih od koronavirusa. Ukupno je sada 44 bolesnika u našoj županiji, dok su dvije osobe ozdravile. I dalje su samo dvije osobe na respiratoru, a njihovo je stanje stabilno, ističe Boras Mandić.

Načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije objavio je najnovije brojke o zaraženim osobama na području naše županije. U odnosu na jučer, sedmero je novih bolesnika od čega su troje strani državljani. Ono što je načelnik posebno naglasio je to da su svih sedmero novooboljelih došli iz samoizolacije, tako da i dalje nema lokalne transmisije bolesti.

Osim toga, Boras Mandić je istaknuo dolazak medicinske opreme koja je jučer dopremljena iz Zagreba. Riječ je o sto tisuća komada medicinske opreme koja uključuje zaštitne maske, odijela i sve ono što je neophodno za funkcioniranje bolničkih ustanova. Nova količina opreme trebala bi pristizati i tokom današnjeg dana. 

Za kraj je načelnik Stožera ponovio kako je najvažnija suradnja s građanima jer je nemoguće svih kontrolirati. Cijeli razgovor poslušajte ovdje:

Marko Boras Mandić o stanju u PGŽ, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.