Hrvatski radio

Radio Rijeka

Borba za Matulje: HDZ predstavio program, PGS o njegovim nedostacima

11.03.2016.

13:14

Autor: Josip Krmpotić, Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči prijevremenih izbora u Općini Matulji, što će se održati za desetak dana, 20. ožujka, kandidati i liste predstavljaju se javnosti. Susret s novinarima danas su imali predstavnici koalicije "Nikad jači" predvođene HDZ-om te koalicija PGS-a, IDS-a i Reformista.

Predstavljanje kandidata za načelnika Općine Matulji koalicije SDP-HSU najavljeno je za večeras u 18 sati. To je bivši načelnik Mario Ćiković. U Društvenom domu Hangar bit će predstavnici Primorsko-goranke županije, saborski zastupnici te načelnici i gradonačelnici susjednih graova i općina. (O. V.)

Koalicija Nikad jači ne blati konkurenciju, želi da Matulji stvarno budu bolji, da megalomanski projekti čekaju, a da se nabave udžbenici za učenike od prvog do četvrtog razreda, rješavaju komunalni problemi, a ne da se gradi multimedijalni centar.

Žitelji Matulja znaju da je bivši načelnik Mario Ćiković upropastio općinu, u Kredo banci nestala su 32 milijuna kuna, traju sporovi s privatnicima u Radnoj zoni Miklavje, iz europskih fondova Općina sama nije povukla nikakav novac, već je to umjesto njih učinila Županija, u Osnovnoj školi nema jednosmjenskog rada.

Za sve to - pa i za vrlo skupe prijevremene izbore - kriv je upravo on jer je s dnevnog reda skinuo glasovanje  proračunu, pa se nadamo da će birači 20. ožujka zaokružiti listu broj 2, predvođenu HDZ-om, čiji je kandidat za gradonačelnika Miodrag Šaracrekli su kandidatkinja za zamjenicu načelnika Dunja Šimić te Vedran Grgurić i Alan Ujčić iz HDZ-a.

O Šarcu i njegovim planovima za Matulje obratili su se i predstavnici koalicije PGS-a, IDS-a i Narodne stranke reformista. "Da je bilo manje želje za vlašću, mogli smo ovih 300 tisuća kuna koliko trošimo za izbore, donirati školama u Matuljima i Brešcima za besplatne školske knjige", poručili su iz PGS-a.

Mladen Prenc i Bruno Frlan, kandidati za načelnika i zamjenika, poručili su da je protukandidat Miodrag Šarac u brošuri Bolji Matulji na nekoliko tisuća adresa poslao niz praznih obećanja i loših ocjena konkurenata. Matuljski HNS građanima prodaje rog za svijeću kada tvrdi da s HDZ-om nije u koaliciji, nego u suradnji, poručili su iz PGSa. Upravo je HNS iznudio prijevremene izbore, a svi projekti koje nude već su pokrenuti, podsjeća Frlan, koji poziva Matuljce da izaberu časne i iskusne ljude.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.