Hrvatski radio

Radio Rijeka

Boris Jokić: Ideje koje osmislimo traju dulje od mandata nekog ministra

10.04.2018.

17:56

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Bivši voditelj Ekspertne radne skupine za provedbu Cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić, na poseban je način održao predavanje na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, uz komentar na kurikularnu reformu.

Uz glazbene isječke i tekstove pjesama istaknuo je važnost funkcionalne pismenosti u nastavnom procesu, relevantnosti činjenica te poticanje motivacije za učenjem, a na novinarsko pitanje o njegovoj motivaciji za održavanjem predavanja, s obzirom da više nije voditelj ekspertnog tima kaže:

"Ovakva predavanja ima itekako smisla održavati bez obzira na poziciju. Ljudi mogu misliti da se to može učiniti samo uz politiku, ali to je velika zabluda. Svi događaji kojima upravo svjedočimo ukazuju da to nije moguće tako. Naime, ako pogledate koliki je prosječan vijek trajanja jednog ministra ili ministrice odgoja i obrazovanja, vidjet ćete da je to 6 do 7 mjeseci ili godinu dana. Ideje koje smo mi zajednički osmislili ostat će dulje od mandata jedne osobe ili one koje se naziva voditeljem cjelovite kurikularne reforme. Reforma nije vizija jedne škole ili jednog razreda, to je vizija jednog novog društva, jednog drugačijeg društva. Jedne bolje Hrvatske." Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.