Hrvatski radio

Radio Rijeka

Boris Jokić: Ideje kurikularne reforme traju dulje od mandata dužnosnika

10.04.2018.

09:42

Autor: Blanka Uzelac

Boris Jokić na Ekonomskom fakultetu u Rijeci (Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka)

Boris Jokić na Ekonomskom fakultetu u Rijeci (Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Bivši voditelj Ekspertne radne skupine za provedbu Cjelovite kurikularne reforme, pedagog i sociolog Boris Jokić, na poseban način održao je predavanje na Ekonomskom fakultetu u Rijeci o - kurikularnoj reformi.

Uz glazbene isječke i tekstove pjesama istaknuo je važnost funkcionalne pismenosti u nastavnom procesu, relevantnosti činjenica te poticanja motivacije za učenjem.

Na novinarsko pitanje o njegovoj motivaciji za držanje predavanja, s obzirom da više nije voditelj ekspertnog tima kaže: "Ovakva predavanja ima itekako smisla održavati bez obzira na poziciju. Ljudi mogu misliti da se to može učiniti samo uz politiku, ali to je velika zabluda. Svi događaji kojima upravo svjedočimo ukazuju da to nije moguće tako."

Prosječan vijek trajanja jednog ministra ili ministrice odgoja i obrazovanja je šest do sedam mjeseci ili godinu dana, upozorio je Boris Jokić i dodao da zajednički osmišljene ideje reforme traju dulje od mandata jedne osobe.

"Reforma nije vizija jedne škole ili jednog razreda, to je vizija jednog novog društva, jednog drugačijeg društva. Jedne bolje Hrvatske", zaključio je. Poslušajte:

Galerija
Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.