Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bosnar ostaje u pritvoru

17.04.2013.

13:57

Autor: Lea Domijan Fišter / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sudski vještak Alan Bosnar kojeg USKOK tereti za primanje mita i zloporabu položaja i ovlasti i dalje ostaje u pritvoru, a iznos jamstva nije povećan.

Izvanraspravno vijeće je odbilo zahtjev USKOKA da Bosnar bezuvjetno ostane u pritvoru kao i zahtjev obrane da bez jamčevine izađe iz pritvora. Potvrđeno je rješenje suca istrage koji je Bosnaru odredio jamstvo od milijun i po kuna i pritvor.

Kad smo već ostvarili naš cilj da možemo istražni zatvor zamijeniti jamstvom, izjavio je Bosnerov odvjetnik Mato Krmek, sad je sljedeći korak da pokušamo to jamstvo i realizirati. Sjest ćemo s obitelji, ja ću posjetiti gospodina Bosnara, pa ćemo vidjeti na koji način, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe, da ćemo pokušati pod svaku cijenu to jamstvo i realizirati.

Predstojnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Alan Bosnar uhićen je prošloga tjedna pod optužbom da je protupravno sebi i drugima pribavio 480 tisuća kuna i u nekoliko navrata primio mito od najmanje 320 tisuća kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.