Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bosnar ostaje u zatvoru

11.04.2013.

14:28

Autor: Blanka Uzelac / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstojnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Alan Bosnar kojeg USKOK tereti za primanje mita te zloporabu položaja i ovlasti, ostat će u riječkom istražnom zatvoru mjesec dana. Odlučio je to sudac istrage Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma.

Je li dr. Alan Bosnar protupravno sebi i drugima pribavio 480 tisuća kuna i je li u nekoliko navrata primio mito od najmanje 320 tisuća kuna, pokazat će istraga. Bosnar negira da je počinio kaznena djela, dok dekan riječkog Medicinskog fakulteta Alan Šustić kaže da na fakultetu nema financijskih malverzacija

Bosnara je saslušao sudac istrage Duško Tišma. Što je odlučio, doznajemo od glasnogovornika županijskog suda Zorana Sršena: Protiv osumnjičenika dr. Alana Bosnara sudac istrage odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Ujedno je odredio i iznos od milijun i petsto tisuća kuna, koji može zamijeniti istražni zatvor.

Obrana je uvjerena da Bosnaru smještaju njegovi kolege, i da je prosrijedi privatni obračun. Što će obrana poduzeti, govori odvjetnik Mato Krmek: Mi ćemo se žaliti na rješenje o određivanju istražnog zatvora, u zakonskom roku od 48 sati. Ako bi rješenje ostalo nepromijenjeno i postalo pravomoćno, onda bi mogli razgovarati o jamstvu i na koji način bi se platilo.

O žalbi će raspravljati izvanraspravno vijeće županijskog suda. Ako odluka o istražnom zatvoru bude pravomoćna, obrana će razmišljati o jamstvu od milijun i pol kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.