Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bošnjaković: Procedura za pomilovanje traje oko dva tjedna

30.01.2019.

14:32

Autor: Hina

Huanito Luksetić (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Huanito Luksetić (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je kako očekuje da bi cjelokupna procedura vezana uz pomilovanje Huanita Luksetića mogla završiti u iduća dva tjedna, nakon čega će predmet biti dostavljen predsjednici na postupanje.

Zatraženo je izvješće od Centra za socijalnu skrb o životnim prilikama te izvješće nadležnog suda, a nakon toga će svoje mišljenje izreći Ministarstvo pravosuđa i cijeli predmet uputiti predsjednici, rekao je Bošnjaković.

"Čim to dobijemo napravit ćemo svoje i poslati predsjednici, s obrazloženim našim stavom. Koliko će to trajati, ovisit će o Centru za socijalnu skrb, no vjerujem da će to biti u sljedeća dva tjedna", rekao je Bošnjaković.

Ocijenio je i kako nije zaobiđena procedura uobičajena u takvim slučajevima. "Nije zaobiđeno ništa. Nakon pravomoćne presude svatko ima pravo tražiti pomilovanje, tako da je procedura redovna", rekao je. Poslušajte ministrovu izjavu:

Ministar Dražen Bošnjaković (Foto: Patrik Maček / Pixsell)

Ministar Dražen Bošnjaković (Foto: Patrik Maček / Pixsell)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.