Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bowiejeva pjesma "Life on Mars" inspirirala 800 trkača da posjete Pag

28.03.2018.

12:48

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Foto: TZ grada Novalje

Foto: TZ grada Novalje

Foto: - / -

Prvog proljetnog vikenda na otoku Pagu u Metajni drugi put zaredom uspješno je održan "Pag Island Trail & Trekk". Utrka naziva "Life on Mars", predstavlja posvetu Davidu Bowieju i njegovom istoimenom hitu "Life on Mars".

Naziv utrke vezan je uz kamene pejzaže otoka Paga koji su doista nalik mjesečevim pejzažima te kao takvi predstavljaju izuzetnu atrakciju za sudionike.

Na startnoj poziciji, na rivi u Metajni, točno u podne krenuo je poziv za start, a iz zvučnika se orila Bowiejeva pjesma "Life on Mars". Preko osam stotina sudionika pristiglih iz cijele Hrvatske, regije, ali i europskih zemalja, svoje su pojačanje dobili u domaćim stanovnicima svih generacija, koji su se spremno uključili u utrku, a mnogi od njih su kroz svoje sportske udruge ili samostalno djelovali kao volonteri, doprinoseći uspješnoj realizaciji ove sportske manifestacije, koja ima sve preduvjete da postane tradicionalna.

Drugo izdaje trail & trekk utrke u Metajni, kao i ono prošlogodišnje, odvijalo se po ucrtanim stazama, u tri standardne kategorije – Light (6 km), Active (14 km) i Challenger (25 km), primjerene svim uzrastima, afinitetima i fizičkoj spremnosti sudionika.

Prema zahtjevnosti staza i muško ženskim kategorijama, prva mjesta pripala su u kategoriji Light Ivanu Rizneru i Klari Baksa, u kategoriji Activ pobjednici su Danijel Vidušić i Tamara Moguljak, a u Challengeru prvaci su Marijan Butorac i Ana Ružić.

Turistička zajednica Grada Novalje "Pag Island Trail & Trekk – Life on Mars", odnosno treking utrku u Metajni, pozicionira kao novi turističkim proizvod u segmentu aktivnog turizma. Ovakav vid aktivnog turizma predstavlja nešto posebno, prvenstveno zahvaljujući kamenitom paškom krajobrazu koji je teško negdje druge doživjeti. Današnji suvremeni turisti poklonici su aktivnog odmora i uglavnom zasićeni urbanim načinom života sve više traže ovakva događanja. Stoga ne čudi što je na trekingu u Metajni, uz sudionika iz Hrvatske, Slovenije i regije, značajan broj njih bio iz susjednih europskih zemalja, ali i iz Skandinavije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.