Hrvatski radio

Radio Rijeka

Božićna čestitka riječkog nadbiskupa Devčića: "Radi nas posta siromašan!"

25.12.2017.

09:10

Autor: Biserka Belić, Vladimir Jurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U ponedjeljak 25. prosinca kršćani slave blagdan Kristova rođenja. Svečano je u svim crkvama Riječke nadbiskupije, a mise se slave prema župnim rasporedima. Riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić predvodit će svečano euharistijsko slavlje u katedrali sv. Vida u 11 sati.

Misa na talijanskome jeziku u riječkoj katedrali bit će slavljena u 9:30 sati. Riječki nadbiskup Ivan Devčić u riječkoj je prvostolnici sinoć predvodio misu polnoćku, na kojoj se okupio veliki broj vjernika. U svojoj propovijedi, msgr. Devčić osvrno se na evanđelje sv. Luke, pritom rekavši da je djete koje je Marija rodila ono bitno u noćašnjoj prići, a sve ostalo je samo okvir i pozadina na koju sveti pisac smješta taj jedinstven događaj.

Božićna čestitka

Ovogodišnju božićnu čestitiku riječki nadbiskup monsinjor Ivan Devčić naslovio je "Radi nas posta siromašan": "Rođenjem u betlehemskoj štalici, u uvjetima krajnjeg siromašva, jedinorođeni Sin Božji pokazao je kolika je njegova solidarnost s nama ljudima, posebno s najsiromašnijima i najpotrebitijima među nama. Koliko ljubimo siromahe, toliko ljubimo Krista! U tom smislu, oni su lakmus-papir naše vjere i humanosti", poručio je nadbiskup. Poslušajte čestitku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.