Hrvatski radio

Radio Rijeka

Božićne smreke na Ljetnoj: za očuvanje bioraznolikosti i pomoć potrebitima

22.12.2015.

13:39

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Ljetnoj pozornici u Opatiji tradicionalno su se humanitarno-ekološki prodavale božićne smreke. Sav je prihod namijenjen Socijalnoj samoposluzi Liburnije Crvenog križa Opatija. Sva ponuđena drvca posječena su na travnjacima Istre i Gorskoga kotara.

Osnovni cilj akcije je doprinijeti očuvanju biološke raznolikosti našega kraja. Sedamdesetak smreka prodavalo se po 100 kuna, a sav prihod ide potrebitim građanima, korisnicima liburnijske socijalne samoposluge. Ovo je već peta godina da se održava ova akcija, kaže ravnateljica Javne ustanove Priroda Sonja Šišić.

Objasnila je da ove godine prvi put smreke nisu s creta s Trstenika jer ih ondje, nakon četiri godine, napokon više nema. Sječom smreka s travnjaka i pašnjaka pomaže se očuvanju bioraznolikosti Primorsko-goranske županije. "Ovo je jedan mali doprinos kako bi i dalje naše livade bile pune predivnih leptira, pčela i ostalih kukaca", rekla je Šišić. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.