Hrvatski radio

Radio Rijeka

Božićni broj "Uličnih svjetiljki": kupovinom časopisa pomažemo beskućnicima

06.12.2016.

12:12

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Ulične svjetiljke", časopis za beskućnike nastao u želji da se korisnicima prihvatilišta "Ruže sv. Franje" i drugim socijalno ugroženim osobama omogući da zarade novac za osnovne potrebe, danas su na Korzu, ispred Radio Rijeke, promovirali božićni broj časopisa.

Iako mnogi građani Rijeke dobro već poznaju prodavače na ulicama i u trgovačkim centrima, još uvijek se nastoji doći do što većeg broja onih koji će pomoći i prepoznati onoga kojemu je pomoć potrebna. Osnovni cilj je učiniti beskućnike i socijalno ugrožene vidljivijima građanstvu, tako da je kontakt s prodavačima važan te izravno svjedoči kako to nisu neradnici, već žele raditi i što prije imati normalan život.

Ujedno poziv svima koji želite pomoći: vidjet ćete uredne i nenapadne ljude koji će vam ponuditi časopis, a vi kupovinom pomozite, i to ne samo u ovo blagdansko vrijeme. Godina ima 365 dana. S urednicom časopisa te volonterima i beskućnicima razgovarala je Olivera Vinković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.