Hrvatski radio

Radio Rijeka

Braille Riddles: od Startup inkubatora do pregovora s investitorima

13.12.2017.

14:28

Autor: Josip Krmpotić, Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Demo danu Startup inkubatora, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, timovi osme generacije predstavili su poslovne ideje koje su razvijali šest mjeseci, uz pomoć mentora i partnera na projektu. Među njima bio je i studentski tim Braille Riddles koji je ranije primljen u PGŽ.

Riječko-zagrebački tim Braille Riddles čine Toma BabićMartina SedlićDario DžepinaLovro IvankovićAnte GugićMaja BuljanJosip Šore i Dino Alagić. Riječ je o studentima Medicinskog fakulteta u Rijeci te Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Ekonomskog fakulteta iz Zagreba.

Ljudski um je poput padobrana, funkcionira samo kad je otvoren, a naši su studenti potvrdili da imamo vrijednost koju moramo cijeniti i dati joj prostora, rekao je dekan Medicinskog fakulteta Tomislav Rukavina na prijemu u Primorsko-goranskoj županiji za zagrebačko-riječku ekipu koja je u Bruxellesu bila među sedam nagrađenih timova, finalista natjecanja Startup Europe Awards.

Hrvatska ekipa nagrađena je i na međunarodnom natjecanju u Velenju za projekt taktilne slagalice za slijepu i slabovidnu djecu. Temeljni prozivod su slagalice namjenjene učenju Brailleovog pisma, a prototipove izrađuju korištenjem 3D modeliranja i printanja.

Kako je to bilo na početku, podsjetite se ovdjePrijem u županiji bio je poput božićnoga dara, ali ih neizmjerno raduje suradnja koju su im obećali u 2018. godini, rekao je mentor tima Sven MaričićPoslušajte što je dodao te što je o postignućima nakon izlaska iz Startup inkubatora rekao Dario Džepina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.