Hrvatski radio

Radio Rijeka

Branitelji protiv odluke da sami snose dio troškova za grobove u Aleji

28.02.2019.

12:00

Autor: Olivera Vinković

Aleja poginulih branitelja na Groblju Drenova (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Aleja poginulih branitelja na Groblju Drenova (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata PGŽ-a je uoči sjednice Gradskog vijeća izrazila nezadovoljstvo novim prijedlogom odluke o grobljima jer će dio troškova održavanja grobnih mjesta u Aleji hrvatskih branitelja morati plaćati sami.

Troškovi uređenja i održavanja grobnih mjesta boraca antifašističke borbe iz Drugoga svjetskog rata na Groblju Kozala, kao i Oltar križa na Groblju Trsat, podmiruju se iz proračuna Grada, istaknuo je predsjednik Udruge Nikica Maravić.

"Troškovi uređenja i održavanja grobnih mjesta u Aleji hrvatskih branitelja podmiruju se od strane korisnika te iz proračuna grada, sukladno propisima. Nama braniteljima te obiteljima poginulih i umrlih branitelja smeta i jako nas boli način na koji je gradonačelnik pripremio članak 20.", rekao je Maravić.

Istaknuo je kako su prema dosadašnjoj odluci o grobljima od 30. ožujka 2017. godine, grobna mjesta u Aleji hrvatskih branitelja u cjelosti uređivana i održavana iz gradskog proračuna. Poslušajte izjavu:

Maravić o podmirenju troškova grobova branitelja, pripremila Olivera Vinković

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.