Hrvatski radio

Radio Rijeka

Branitelji u Rijeci najavili mogući odlazak na Markov trg

10.01.2015.

21:39

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veliki broj hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji okupio se večeras na tribini u Rijeci koju je organizirala riječka Udruga dragovoljaca Domovinskoga rata. Najavljen je mogući odlazak branitelja-prosvjednika iz Savske na Markov trg.

Podršku provjednicima iz Savske ulice u Zagrebu, koji su tamo od 20. listopada protekle godine, došli su dati brojni Riječani, uglavnom pripadnici bivših postrojba ili braniteljskih udruga Rijeke i Primorsko-goranske županije.

I u Rijeci se čulo da se braniteljima oduzima njihovo dostojanstvo, a stopostotni invalid Đuro Glogoški je naglasio da su Saboru RH uputili zahtjev da se na prvoj ovogodišnjoj sjednici, 21. siječnja, u Saboru povede rasprava o hrvatskim braniteljima.

Glogoški je istaknuo i mogućnost dolaska na Markov trg, ispred zgrade Vlade. Ako branitelji dođu na Markov trg, netko će s njega morati otići, a to sigurno nećemo biti mi, zaključio je Glogoški.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.