Hrvatski radio

Radio Rijeka

Branko Sterpin i The Sterptet oduševili Riječane na otvaranju Štikle

11.07.2020.

13:30

Autor: Marta Ožanić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Kantrida FKK2020

Foto: Kantrida FKK2020

Foto: - / -

Štikla, ili u prijevodu, šumovi, tonovi, improvizacija, kreativnost, logika i apstrakcija, jedinstveni je festival, zahvaljujući kojemu su ljubitelji jazza na plažama na Kantridi minulih godina već imali prilike vidjeti i poslušati brojne domaće i strane vrhunske glazbenike.

Koncertom pulskog kvinteta The Sterptet održanom u odličnoj atmosferi na Morskom prascu otvoreno je deveto izdanje Štikle, ljetnog festivala jazz i jazz eksperimentalne i improvizirane glazbe.

Mnoštvo zaljubljenika u ovu vrstu glazbe uživalo je u maestralnoj izvedbi bandleadera Branka Sterpina, višestruko nagrađivanog hrvatskog trubača, i njegovih kolega, bubnjara Sebastiana Stella, basista Nenada Mirta, saksofoniste Luke Vrbaneca te pijanista Carlosa Fagina

- Atmosfera je bila odlična i mi smo zadovoljni – skromno je ustvrdio Branko Sterpin, prvi čovjek sjajnog jazz kvinteta iz Pule, kojemu nimalo neobično nije bilo zasvirati tik uz more na Morskom prascu. 

A zadovoljan je bio i Zoran Majstorović, umjetnički direktor Štikle, koji je poput svih gledatelja uživao u izvedbama The Sterpteta.

- Znam sve dečke i znam da je to TOP svirka i za moj ukus jedan od najboljih jazz bendova ovdje na ovom našem području i baš mi je drago da su upravo oni otvorili Štiklu – rekao je Zoran Majstorović, koji je zajedno s Damirom Čargonjom Čarlijem 2012. godine pokrenuo Štiklu.

Sljedeći je nastup slovensko-talijanskog banda Obala kvarteta, a riječ je o glazbenicima mlađe i srednje generacije koji njeguju izričaj sličan ovome kojega njeguje The Sterptet, ali možda malo više prema funk zvuku. 

Produkciju festivala potpisuje tvrtka Novi turizam d.o.o., a podržava ga Odjel za kulturu grada Rijeke, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Novi turizam d.o.o.. Medijski pokrovitelji su Torpedo.media i PodUčkon.net.

Koncert je bio organiziran uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a, a što se odnose na sprječavanje širenja virusa Covid-19.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.