Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mrtvaška ide dalje...

16.05.2022.

14:55

Autor: Dražen Zima

Luka Mrtvaška i Ilovik (Foto: PGŽ)

Luka Mrtvaška i Ilovik (Foto: PGŽ)

Foto: - / -

Zamjenik župana primorsko-goranskog Vojko Braut danas se u studiju Radio Rijeke osvrnuo na niz tema koje su dominirale jutrošnjim press kolegijem.

Braut je u eteru oštro osudio napade na ravnatelja lučke uprave Mali Lošinj Filipa Baliju iza kojih misli da stoji interesna skupina povezana s brodarom koji je do sada obavljao prijevoz prema Iloviku. 


Nada se da će uskoro doći do nastavka radova na izgradnji luke Mrtvaška, da će pravna država omogućiti izvođačima ulazak na gradilište kako bi se nastavio ovaj projekt vrijednosti 80 milijuna kuna i na njega naslonjena cesta vrijednosti 150 milijuna kuna. 

Šišić, Braut i Martinić

Šišić, Braut i Martinić

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Braut je istaknuo da Primorsko-goranska županija i dalje stoji iza projekta dogradnje luke Mrtvaška, unatoč protivljenju mještana Ilovika te dodao da su nakon posljednjeg noćnog incidenta razbijanja rampe podnesene kaznene prijave.


Osvrnuli smo se u razgovoru i na zatvaranje PIK-ovog pogona na Škurinju. Svi mljekari iz PGŽ su sklopili ugovor s Vindijom i na taj način je osiguran otkup njihovog proizvoda. Zbrinuti su i radnici koji su prebačeni na nova radna mjesta tako da nitko neće otići na Zavod za zapošljavanje. 


Županija će nastaviti poticati poljoprivrednu proizvodnju na svom području, a nastojat će uložiti i više napora u osnaživanje mljekarstva. Županija se pritom ne može miješati, smatra Braut, a slušatelji su nešto drugačijeg mišljenja...


Detalje je Braut otkrio u eteru Radio Rijeke. Poslušajte emisiju:

razgovor s Vojkom Brautom

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.