Hrvatski radio

Radio Rijeka

Brdo uživanja ovoga ljeta na Platku - brdu uživanja

15.07.2017.

11:29

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Platak je desetljećima omiljeno skijalište svih s Kvarnera i iz okolice, a iz godine u godinu nudi i sve više ljetnih sadržaja. Tako je i ovoga srpnja i kolovoza na "brdu uživanja": nude se biciklističke i pješačke staze, vožnja žičarom i puno, puno drugih zanimljivih aktivnosti.

Za bijeg od vrućine može poslužiti plaža, more, ali gotovo sigurno to znači da upadamo u gužvu. A ugodnu klimu, istovremeno uz šumski mir, nudi - Platak. Na svega pola sata vožnje od mora nude se brojni sadržaji za turiste i rekreativce, od onih koji žele samo prošetati šumskim stazama i predahnuti u hladu, do onih željnih, primjerice, adrenalinskoga brzinskog spusta biciklom.

"Planinarenje s pogledom na more, jedina žičara koja radi cijele godine, jedina tubing-staza, jedino disc golf igralište, 200 kilometara biciklističkih staza i brdske downhill i flow staza, tri planinarske šetnice, dječja igrališta, veliki parking, 10 platoa za roštiljanje i 10 piknik-pozicija samo su neke od prednosti koje pruža Platak", rekao je prilikom današnjega predstavljanja sadržaja na vrhu Radeševa direktor Goranskoga sportskog centra Alen Udovič.

Regionalni sportsko-rekreacijski i turistički centar Platak jedan je od najvažnijih projekata Primorsko-goranske županije te u njega stalno ulaže značajnu pažnju i novac, istaknuo je zamjenik župana Marko Boras Mandić i najavio još jednu značajnu novost. U suradnji s Općinom Čavle i KD-om Autotrolej, PGŽ priprema pokretanje autobusne linije od Rijeke do Platka, koja bi posjetiocima značila jednostavniji i bezbrižniji put do izletišta. 

Događanje Sva lica Platka, koje organiziraju PGŽ i Društvo sportske rekreacije Kvarner, održava se 19. kolovoza, rekao je županijski pročelnik za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić. Svakoga vikenda u srpnju i kolovozu od 17 do 19 sati posjetioci će moći uživati uz vođene meditacije i gong-kupke, raditi vježbe pokretanja energije, hodati kroz labirint ljubavi i stvaralaštva ili šetati po Bosoj stazi, koja će ih još čvršće povezati s prirodom, najavljuje voditeljica Energetske zone Platak Tatjana Milaković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.