Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bregovac: Osjećate li da je županija išta razvila na području gdje živite?

10.06.2022.

16:35

Autor: Nenad Lučić

Direktor TZ Gorskog kotara Petar Hrg i načelnik Općine Fužine David Bregovac nezadovoljni rebelansom županijskog proračuna

Direktor TZ Gorskog kotara Petar Hrg i načelnik Općine Fužine David Bregovac nezadovoljni rebelansom županijskog proračuna

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Načelnik Općine Fužine David Bregovac nezadovoljan je netom usvojenim rebalansom proračuna Primorsko-goranske županije. Pritom je, kako kaže, nemali dio od 130 milijuna kuna prihodovnog viška usmjeren u projekte na Platku, dok istovremeno nije iskazano nimalo razumijevanja za amandmane s područja Gorskog kotara. 

Nezadovoljstvo je, uz Bregovca, tijekom obraćanja novinarima u petak izrekao i direktor goranske Turističke zajednice Petar Hrg, jer se, prema njihovim riječima, skupštinskim odlukama nastavlja politika nerazumijevanja razvojnih ciljeva i problema Gorana. 


Gorski kotar od dijela poreznih prihoda županijskom proračunu više daje, no što iz njega dobiva, problemi neravnomjernih ulaganja u turizam i javni linijski prijevoz traju, a neki davno usvojeni dokumenti županije danas su mrtvo slovo na papiru, naglasio je načelnik Općine Fužine David Bregovac. 


"Kad je usvojena Deklaracija o Gorskom kotaru, u njoj je pisalo da je člankom 21. Statuta Primorsko-goranske županije regulirano da ona vodi računa o ravnomjernom razvoju svih svojih dijelova, pri čemu su posebno istaknuti otoci i Gorski kotar. Pitam danas Stanovnike Gorskog kotara, osjećate li da je županija išta razvila na području gdje živite ili su isključivo ulagali samo u one ustanove gdje im to zakon izričito propisuje, poput školstva, zdravstva i Centra za poljoprivredu?", govori Bregovac.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.