Hrvatski radio

Radio Rijeka

Britanski MasterChef snimao u Rijeci

12.05.2016.

20:25

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku Croatia’s Finest snimao se i u Rijeci čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker. Što mislite kamo je prvo navratio čovjek kojem je kuhanje životni poziv?

Dhruv Baker pobijedio je na britanskom MasterChefu 2010. Rođen je u Meksiku, odrastao u Indiji i Tanzaniji, u Londonu ima svoj restoran, a nedavno je objavio kuharicu "Spice" u kojoj predstavlja i svoju kartu okusa. Upravo su začini bili najzaslužniji za Dhruvovu pobjedu na britanskom MasterChefu.

Tijekom svog boravka u Rijeci MasterChef Dhruv Baker posjetio je najprije riječku tržnicu, a onda i Korzo, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, prošetao je uz Rječinu, a usput je kušao i morska i mesna jela i deserte.

Croatia's Finest prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, snima na području cijele Hrvatske. Opatija, Rovinj, Zagreb, Pula, Brač, Zadar, Koprivnica i otok Lošinj samo su neke od lokacija na kojima se snimanje do sada održalo, a u planu su gostovanja u svim većim hrvatskim gradovima, kao i na otocima.

"Osim prekrasne arhitekture i fascinantne povijesti, duboko me se dojmila jedinstvena atmosfera grada. Opušten, prožet umjetnošću i otvoren za sve - grad u kojemu se doista možete prepustiti i uživati", rekao je britanski MasterChef o Rijeci. Na trsatskoj Gradini dočekali su ga Zametski zvončari, a onda je na jednoj od kula pripremio gazpacho, hladnu povrtnu juhu.

Putovanje Hrvatskom britanski MasterChef završava sredinom srpnja, a početkom kolovoza kreće emitiranje gastronomskog serijala na National Geographic Channel-u u više od 90 zemalja. U dvadeset epizoda visoke profesionalne produkcije gledateljima diljem svijeta prikazat će se hrvatske prirodne ljepote, bogata kulturna baština i gastronomska ponuda, a sve s ciljem privlačenja turista i promocije Hrvatske u svijetu. Producent i autor putopisa je Alen Nemet, izvršni producent Tadija Kolovrat, režiju potpisuje Deni Husta, tehnički producent je Edvard Hudi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.