Hrvatski radio

Radio Rijeka

Brodica SAMPA 6 pobjednica Rijeka Nautic Showa

25.09.2016.

14:04

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Četvrti Rijeka Nautic Show za posjetitelje je otvoren još do 18 sati, ali je stručni ocjenjivački sud već dodijelio nagrade najboljim izlagačima. Svečano je bilo na Sajamskom trgu gdje je Zlatni brodski kompas ponijela Brodomehanika Brnabić.

Županijsko natjecanje u lovu na veliku ribu u organizaciji Kluba za sportski ribolov na moru BIG OM iz Omišlja u subotu 24. rujna održano je u okviru sajma Rijeka Nautic Show. Prvi put u jedanaest godina BIG OM izašao je iz matičnih luka u Omišlju i Njivicama, a okupilo se sedamnaest posada s Kvarnera. Jedna od ulovljenih tuna, riba teška 52 kilograma, navečer je servirana posjetiteljima sajma. 

Stručni ocjenjivački sud, u kojem su bili dugogodišnji urednik priloga Auto Moto Yacht Branko Šuljić, predsjednik stručnog savjetodavnog tijela RNS-a Zoran Barišić i predsjednik udruge male brodogradnje pri HGK Boris Vukušić, odabrali su najuspješnije izlagače i eksponate.

Zlatnu skulpturu brodskog kompasa osvojiola je Brodomehanika Brnabić za brodicu SAMPA 6, srebro je dobila Planet Marine za brodicu KODA 880, a brončanu Calafatus za brodicu NORAK 600. 

Skulpturu brodskog kompasa dobile su i Riva za brodicu PRVIĆ 25, Nautika Milinović za proizvodnju drvenih vesla, Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet elektrotehnike i računarstva za bespilotne ronilice i autonomna plovila, Kigo Charter za jedrilicu JEANNEAU 64, Navela za motor nove generacije 4JH457 Common Rail.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.