Hrvatski radio

Radio Rijeka

Brodogradilište 3. maj: očekuju rast prihoda i nastavak ugovaranja gradnji

31.10.2017.

15:21

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Brodogradilište 3. maj ostvarilo je u prvih devet mjeseci ove godine ukupne prihode od 695,3 milijuna kuna, ukupni rashodi bili su 694,8 milijuna kuna, a dobit 466.000 kuna, podaci su iz izvješća o poslovanju tog brodogradilišta objavljeni na Zagrebačkoj burzi.

Poslovni prihodi 3. maja u prvih devet mjeseci iznosili su 514,7 milijuna kuna, a poslovni rashodi 519,4 milijuna kuna. Ostvareni su prihodi od prodaje u inozemstvu od 350,5 milijuna kuna te prihodi od prodaje na domaćem tržištu  od 113,7 milijuna kuna. Ostali poslovni prihodi bili su 50,5 milijuna kuna, od kojih se najveći dio, 34,5 milijuna kuna, odnosi na na prihode od ukidanja rezervacija.

Financijski prihodi i rashodi za prvih devet mjeseci znatno su veći u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, zbog pada tečaja američkih dolara. Financijski prihodi ostvareni na osnovi kamata i tečajnih razlika veći su od financijskih rashoda za 5,1 milijuna kuna.

Kako stoji u izvješću, ukupna imovina Brodogradilišta 3. maj potkraj rujna iznosila je 1,54 milijarda kuna i smanjena je za 137,3 milijuna kuna u odnosu na kraj prethodne godine. Potkraj rujna u riječkom brodogradilištu, koje posluje unutar Uljanik grupe, bilo je 1.394 zaposlenika.

U 3. maju očekuju rast prihoda i nastavak ugovaranja brodova posebnih namjena. Izgradnjom takvih tipova brodova kojima se Uljanik grupa afirmirala na svjetskom tržištu osigurava se dugoročna stabilnost i još bolje pozicioniranje na svjetskom tržištu, navode iz Uprave 3. maja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.