Hrvatski radio

Radio Rijeka

Brodogradilište 3. maj: počelo rezanje limova za novogradnju

24.04.2020.

15:25

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Scenic Group

Foto: Scenic Group

Foto: - / -

U pogonu riječkog brodogradilišta 3. maj je ministar gospodarstva Darko Horvat obilježio trenutak početka rezanja prvih limova za trup novogradnje - istraživačkog kruzera Eclipse II. Naručitelj je MKM Yachts, tvrtka kćer australske korporacije Scenic.

Tvrtka je u Hrvatskoj već izgradila Scenic Eclipse, najbolji luksuzni brod na svijetu u 2019. godini, a plan im je u riječkom 3. maju, uz Eclipse II, izgraditi još četiri takva istraživačka kruzera ukupne vrijednosti 860 milijuna eura.

Izrezani su prvi od 1.000 tona čeličnih limova što su stigli iz ljevaonice u Sjevernoj Makedoniji, a kobilica za trup broda Eclipse II trebala bi biti položena već do početka ovog ljeta.

Scenic Eclipse, luksuzno plovilo sa šest zvjezdica, namijenjen izletima na oba zemljina pola, trebao bi u riječku luku uploviti između 2. i 4. svibnja i tu će ostati privezan sve dok se ne smiri situacija s koronavirusom.

Poslušajte izjave ministra Horvata i direktora 3. maja Edija Kučana:

Horvat i Kučan: Ovo je početak suradnje, pripremila Branka Malnar

Foto: Scenic Group

Foto: Scenic Group

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.