Hrvatski radio

Radio Rijeka

Brodogradilište Punat postavlja dizalicu od 500 tona

21.02.2023.

14:51

Autor: Vladimir Jurić

S gradilišta u Brodogradilištu Punat

S gradilišta u Brodogradilištu Punat

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Brodogradilište Punat je proslavilo stotu obljetnicu postojanja i tim povodom pokrenulo veliku investiciju izgradnje dizalice od 500 tona koja će moći podizati brodove širine do 16 metara, što je čini jedinstvenom na ovom dijelu Jadrana.

Galerija
S gradilišta u Brodogradilištu Punat, Foto: Vladimir Jurić/Radio Rijeka
Jedna od postojećih dizalica u Puntu, Foto: Vladimir Jurić/Radio Rijeka

Uprava brodogradilišta je od planiranih 8,5 milijuna eura, koliko će koštati investicija, osigurala polovicu iz vlastitih sredstava, dok će ostatak osigurati kreditom.


"Ova investicija nam daje za pravo da možemo računati na klijente koji imaju velike jahte i brodove. Osim toga sada ćemo moći servisirati katamarane, što je još jedan izvor zarade. Novi lift za podizanje brodova iz mora je garancija da će vlasnici jahti svoje brodove držati na ovom dijelu Jadrana, jer su sigurni da će u slučaju kvara moći popravak odraditi u Brodogradilištu Punat, a ne brod tegliti u udaljena brodogradilišta", rekao je direktor brodoradilišta Mario Wagner.


Nova investicija će donijeti još zapošljavanja u brodogradilištu, gdje već sada uz djelatnike radi i veći broj kooperanata. 


Što se tiče radova, u ovom trenutku se postavljaju piloti i počinje betoniranje rive, što je veliki dio posla vezan uz buduću dizalicu.


Poslušajte više:

Mario Wagner o gradnji u Brodogradilištu Punat

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.