Hrvatski radio

Radio Rijeka

Brodom u Rijeku iz Kine stigla zaštitna oprema za borbu protiv pandemije

07.01.2021.

14:56

Autor: Hina

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

U Rijeci su danas s broda "Rio Barrow" iskrcane dodatne količine zaštitne opreme potrebne za nastavak borbe protiv epidemije koronavirusa, koje su dopremljene iz Šangaja, izvijestila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

Riječ je o ukupno 21 toni zaštitne opreme vrijedne oko 530 tisuća eura, koju je Vlada, putem Ravnateljstva za robne zalihe Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Pekingu, nabavila od tvrtki MEHECO i Sinopharm.

U današnjoj pošiljci nalazi se oko stotinu tisuća zaštitnih odijela, 550 tisuća FFP2 maski te 150 tisuća nazuvaka, koji će kroz sustav Civilne zaštite biti isporučeni zdravstvenim ustanovama i drugim tijelima koja su uključena u suzbijanje epidemije.

U pošiljci je i oprema potrebna za provedbu testiranja, koja će biti isporučena zdravstvenim ustanovama i centrima za testiranje, navodi se u priopćenju Vladine Službe za odnose s javnošću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.