Hrvatski radio

Radio Rijeka

Brodosplit novi strateški partner Uljanika

07.02.2019.

12:46

Autor: Hina

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Foto: - / -

Brodograđevina industrija Split izabrana je za strateškog partnera Uljanika, izvijestio je danas Uljanik na Zagrebačkoj burzi. Odluka o izboru Brodosplita donesena je na današnjoj zajedničkoj sjednici Nadzornog odbora i Uprave Uljanika d.d.

S izabranim strateškim partnerom pristupit će se zaključenju ugovora o uređenju međusobnih prava i obveza. Naglasak je na obvezi strateškog partnera da, uz suradnju Uljanika, izradi prihvatljiv i provediv Program restrukturiranja Uljanika d.d. i Uljanik Brodogradilišta, stoji u priopćenju.

Izabranom strateškom partneru omogućit će se ulazak u vlasničku strukturu Uljanika d.d. dokapitalizacijom, sukladno odlukama Glavne skupštine, stoji u priopćenju Uljanika.

Uljanik je 21. prosinca prošle godine raskinuo strateško partnerstvo s Kermas energijom Danka Končara te otvorio novi postupak odabira strateškog partnera, a data roomza potencijalne investitore bio je otvoren od 27. prosinca do 18. siječnja. 

Poslušajte kako je izbor novoga strateškog partnera komentirao Juraj Šoljić, predsjednik Sindikalnog odbora 3. maja pred stečajem, te članovi Sindikalnog odbora Boris Bučanac i Predrag Knežević:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.