Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bučno i veselo druženje: okrugli stol o 40 godina punka i grupe Paraf

23.03.2018.

10:06

Autor: Ivica Vrkić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Pod radnim nazivom "Proljeće s Parafima - 40 godina punka u slobodi" sinoć je u prostoru riječke Zajednice Talijana, popularnom Circolu, oživljeno sjećanje na četiri desetljeća star nastup grupe Paraf.

Te večeri 22. ožujka 1978. riječki punk prvoborci održali su naime svoj prvi službeni nastup, a ostalo je povijest riječke i regionalne glazbene scene. Uz nastup Valtera Kocijančića, koji je s pratećim sastavom "Perspektiva" sastavljenim od poznatih riječkih glazbenika Alena Tibljaša, Roberta Jovanovića i Vlade Simčića Vave kroz šest pjesama podsjetio na prve dana grupe Paraf i legendarni koncert u Circolu, sinoć je u istom prostoru u Uljarskoj 1 održana tribina o punku nekad i danas.

O toj su temi pred brojnim zainteresiranim posjetiteljima govorili riječki novinar i publicist Velid Đekić, gost iz Ljubljane i producent prvog albuma Parafa "A dan je tako lijepo počeo..." Igor Vidmar, beogradski rock kritičar i kroničar ex-Yu scene Petar Janjatović, novinar i publicist Ivan Molek, novinar i književnik Teofil Pančić, lider nekadašnje post punk skupine Roderick i autor knjige "Moj život je novi val" Branko Kostelnik, glazbenik Zoran Prodanović Prlja te nekadašnji vokali grupe Paraf Valter Kocijančić i Pavica Mijatović - Vim Cola, a tribinu je moderirao Bojan Mušćet.

Evo što je na sinoćnjem bučnom i veselom druženju s članovima Parafa te sudionicima tribine što je održana pod radnim naslovom "Proljeće s Parafima - 40 godina punka u slobodi" zabilježio Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.