Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Budi tu 2015": koncert za Dječju bolnicu Kantrida

02.12.2015.

14:07

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Cilj ovogodišnje humanitarne akcije Rotary Cluba Rijeka - "Budi tu 2015." je prikupljanje sredstava za klimatizaciju prostora Zavoda za gastroenterologiju, nefrologiju i endokrinologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka na lokalitetu Kantrida.

Na humanitarnom koncertu 13. prosinca u HNK Ivana pl. Zajca nastupit će klapa Rišpet, Joso Butorac i Tri tenora s Kvarnera. Ulaznice po cijeni od 50 i 100 kuna mogu se kupiti na www.ulaznice.hr ili na blagajni kazališta.

Oko 100 tisuća djece s područja Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije dolazi u bolnicu Kantrida. Rotaryanci humanitarnu akciju održavaju pet godina i za to su vrijeme uložili preko 300 tisuća kuna u obnovu klimatizacije te uređenje prostora za boravak roditelja s djecom u bolnici.

Predsjednik Rotary Cluba Rijeka dr. Vidoje Vujić na konferenciji za novinare rekao je da je Rotary klub sudjelovao u brojnim humanitarnim aktivnostima na nacionalnoj i županijskoj razini. Njihov najveći projekt je pomoć Centru za rehabilitaciju Fortica u Kraljevici usmjeren zdravstvenoj rehabilitaciji korisnika, da bi im boravak protekao u što ugodnijim uvjetima, a u što je uloženo blizu dva milijuna kuna.

Dr. Goran Palčevski, predstojnik Klinike za pedijatriju i koordinator akcije, rekao je da su zahvaljujući humanitarnoj inicijativi obnovljeni prostori Dojenačkog odjela i Jedinice intenzivnog liječenja Klinike za pedijatriju. Obnovljena je klimatizacija Odjela intenzivnog i post intenzivnog liječenja, a tijekom prošlogodišnje akcije sanirani su prostori namijenjeni roditeljima u pratnji hospitalizirane djece. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.