Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:55 / 24.04.2020.

Autor: Nenad Lučić

Buduća Turistička zajednica Gorskog kotara: jesu li svi u istom vlaku?

Jednom na Kamačniku (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Jednom na Kamačniku (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Unatoč teškoćama zbog pandemijske krize, većina goranskih lokalnih čelnika smatra kako započeti proces ukidanja općinskih i gradskih te osnivanja jedinstvene Turističke zajednice Gorskog kotara do zakonskog roka u listopadu treba privesti kraju.

Međutim, na sjednici gradonačelnika i načelnika u Delnicama održanoj u petak, upozoreno je kako neke lokalne sredine još uvijek nisu donijele potrebne odluke vezane uz turističko objedinjavanje destinacije, a u raspravi su se mogle čuti i primjedbe kako vrijeme aktualne krize možda i nije najpogodnije da se proces nastavi.

Svjestan činjenice da još uvijek postoje prijepori, pa i određeni otpori prema predloženom modelu osnivanja goranske Turističke  zajednice, gradonačelnik Delnica Ivica Knežević je prisutne upozorio: "Što se tiče dinamike obveza i poslova prema zajedničkoj turističkoj zajednici, mislim da smo još uvijek, slikovito rečeno, u tračnicama. Međutim, pitanje je želimo li svi prilagoditi brzinu da iz tih tračnica ne izletimo i želimo li doista svi biti u tom vlaku koji vodi prema boljoj turističkoj budućnosti Gorskog kotara, a egocentrične interese zanemarimo?" Poslušajte: