Hrvatski radio

Radio Rijeka

Budući luksuzni hotel Costabella goste će primati od proljeća 2020.

30.11.2018.

14:57

Autor: Iva Pavletić Crnić

Foto: Iva Pavletić Crnić

Foto: Iva Pavletić Crnić

Foto: - / -

U proljeće 2020. godine luksuzni hotelski resort Costabella bit će spreman primiti svoje prve goste. Druga faza izgradnje luksuznog turističkog kompleksa teče prema planu. Svakodnevno je na gradilištu angažirano oko 200 hrvatskih radnika iz domaćih građevinskih tvrtki.

"Radove izvode hrvatske građevinske tvrtke Kamgrad i GP Krk. Trenutno se betonira prvi podzemni kat glavne zgrade hotela, dok su četvrti, treći i drugi podzemni katovi već završeni", rekao je direktor tvrtke JTH Borjan Brnčić.

U novome hotelskom resortu očekuje oko 550 ležajeva. "Zahvaljujući ovom projektu, riječki turizam ostvarivat će još bolje rezultate. Otvorit će se nova radna mjesta, što je vrlo važno za naš kraj", rekao je nakon današnjeg obilaska gradilišta gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel te dodao da će se pri okončanju radova rekonstruirati i Opatijska cesta.

Vlasnik je češki investitor Jaroslav Trešnak, koji je zavolio riječki kraj još kao dječak dok je svoja ljeta provodio na Preluku. Poslušajte izjavu Borjana Brnčića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.