Hrvatski radio

Radio Rijeka

Budući srednjoškolci: četiri nova smjera u školama PGŽ

08.06.2015.

13:24

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Natječaj za upis u srednje škole bit će objavljen u srijedu 10. lipnja na internetskim stranicama Primorsko-goranske županije i svih škola. Medicinska i Strojarsko brodograđevna škola u Rijeci novu školsku godinu počet će u novouređenim prostorima.

Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja od jeseni seli u zgradu Prometne škole, a radovi na uređenju knjižnice počeli su danas. I u Medicinskoj se već pakiraju jer s nastavom u idućoj školskoj godini počinju u zgradi na Banderovu u kojoj su do sada bili strojari. Odlazak oko 800 medicinara rasteretit će prostor Sušačke gimnazije koja ostaje gimnazijalcima.

Dobra je vijest i da su sve škole i domovi u financijskom plusu - prošlu kalendarsku godinu završili su s viškovima na računu, naročito u srednjim školama.

U 30 srednjih škola županije u prvim je razredima predviđeno 2 981 mjesto u 124 razredna odjela. Više je mjesta nego osmaša, a natječaj za upise bit će objavljen u srijedu 10. lipnja. Četiri su nova smjera: po razred tapetara i pedikera, te u Talijanskoj gimnaziji komercijalista umjesto prodavača i u Pomorskoj u Bakru dodatni razred brodostrojara umjesto tehničara za jahte i marine.

Upisni rezultati bit će objavljeni 11. srpnja, a slobodna mjesta za jesenski upisni rok znat će se 21. srpnja. Javlja Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.