Hrvatski radio

Radio Rijeka

Spektakularna bura u Velebitskom kanalu

11.01.2022.

12:27

Autor: Vladimir Jurić

Bura u Velebitskom kanalu

Bura u Velebitskom kanalu

Foto: Mare Babić / -

Na dijelovima Sjevernog Jadrana trenutno puše jaka olujna bura s orkanskim udarima, a na Krčkom mostu izmjerena je brzina vjetra od nevjerojatnih 180 kilometara na sat.

Olujna bura s orkanskim udarima zatvorila je sav promet za dionicu Jadranske magistrale Senj - Sveta Marija Magdalena, a time je prekinula obje trajektne linije u Podvelebitskom kanalu, pa su stanovnici otoka Raba i Paga već drugi dan odsječeni od svijeta, jer je zbog bure zatvoren i Paški most. 


Što se tiče cestovnog prometa, samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 između čvorova Čavle i Delnice, kao i dionica Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Senja, te dionica Riječke obilaznice od Škurinja do Orehovice, pa se teretna vozila upučuju preko središta Rijeke. Na Krčkom kao i dionici A7 Draga - Šmrika zabrana je prometovanja za I. I II. skupinu vozila.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Jaka bura i hladno vrijeme prorijedili su broj kupaca na glavnoj riječkoj tržnici, ali i prodavača. Poslušajte:

prodavači riječke tržnice

Kao rezultat snažne bure, vatrogasci imaju pune ruke posla s obzirom da je na riječkom području došlo do padanja nekolicine stabala i telefonskih stupova. 


No, ipak nema veće značanije štete, rekao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac. Poslušajte izjavu:

izjava Mladena Šćulca

bura u Velebitskom kanalu

bura u Velebitskom kanalu

Foto: Mare Babić / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.