Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bura i dalje stvara probleme u prometu

03.12.2017.

12:02

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 11.30 sati za sav je promet otvorena autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Zbog olujnog vjetra na dionici Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) smiju voziti samo osobna vozila.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na dionici autoceste A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene (DC8) promet je zabranjen još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).


Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru i Lici te dijelom u središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji. U Slavoniji povremeno pada slab snijeg ili susnježica. Mogući su odroni duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale i na cestama u gorju.

Zbog niskih je temperatura na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

U prekidu katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka. Trajektna linija Prizna-Žigljen ponovno je uspostavljena.

Detaljnije informacije o stanju u prometu pogledajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.