Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bura i snijeg: petak je počeo s dosta problema

06.02.2015.

11:54

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog bure i snijega i danas je puno problema u prometu. Više od trideset sati zatvoren je promet teretnim vozilima kroz Gorski kotar. Delnice su jutros jedno od najhladnijih mjesta u Hrvatskoj, a količina snijega se od jučer udvostručila: u Delnicama ga ima 82, a u Begovom Razdolju 137 sentimetara. Snijeg i dalje pada.

Zbog bure prekinute su sve aktivnosti u sveučilišnom Kampusu, na Trsatu, u Rijeci, nastave neće biti u osnovnim školama ''Ivanka Trohar'', Hreljin i Kraljevica, ni u srednjima: Pomorskoj školi Bakar i u Čabru.

HEP jutros javlja o prekidu opskrbe električnom energijom za cijelu Općinu Brod Moravice, dijelove Grada Vrbovskog i Općine Skrad, zatim pogona Crikvenica i Cres - Lošinj te o pojedinačnim kvarovimana području Kraljevice, Šmrike, Hreljina i istočnog dijela grada Rijeke.

Vatrogasci su imali dosta posla jučer poslijepodne i noćas. Od 186 poziva interventnim službama, 54 su proslijeđena upravo njima. Radilo se uglavnom o požarima dimnjaka, padanju stabala na prometnice i uklanjanju kontejnera za smeće s prometnica.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama i dalje nema slobodnog smjera između unutrašnjosti i obale. Zbog prepriječenog autobusa i teretnog vozila i dalje je prekinut promet starom cestom kroz Gorski kotar. A kako je za sav promet zatvorena autocesta Rijeka - Zagreb izmeču čvorova Kikovica i Delnice, tako nema prolaza kroz Gorski kotar.

Za sav promet zatvorene su i autocesta između čvorova Draga i Šmrika, Jadranska magistrala između Bakra i Svete Marije Magdalene, Krčki i Paški most. Samo osobna vozila smiju riječkom obilaznicom između čvorova Oreovica i Škurinja, od Gornjeg Jelenja do Meje i na A6 između Bosiljeva 2 i Delnica i to samo u smjeru Rijeke.

Ne plove trajekti Brestova - Porozina, Valbiska - Lopar, Stinica - Mišnjak, Prizna - Žigljen, katamaran Novalja - Rab - Rijeka i brod Mali Lošinj - Unije - Susak. 

Aktualnu situaciju u prometu provjerite na stranici Hrvatskog autokluba. U vijestima u podne iz Gorskog kotara javio se Nenad Lučić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.