Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bura izmamila veliki broj turista na Korzo!

18.08.2021.

11:50

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Rijeka je u proteklih tjedan dana bila među tri najtoplija grada u Hrvatskoj, pa su Riječani jedva dočekali da nesnosne vrućine zamijeni bura i nešto ugodnije temperature. Upravo je bura na riječki Korzo izmamila veliki broj turista, koji su kupanje zamijenili šetnjom po gradu.

"Turistički promet u Rijeci je odličan, otprilike smo na 60 posto iz 2019. godine, a kad uspoređujemo s 2020. godinom - tu smo u plusu otprilike 40 posto", kaže nam Dominik Damiš iz riječke Turističke zajednice. 

Najčešći posjetitelji Rijeke su turisti iz Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke, no bilježi se i porast broja gostiju iz Češke, Poljske i Slovačke, zbog redovne linije Regio Jeta koji se uveo prošle godine.

Damiš ističe kako Rijeka nudi puno više od plaža i mora. "Najposjećeniji su riječki Muzeji - Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Peek&Poke, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskoga primorja i brojne druge. Tu je još i vrlo popularna Trsatska gradina, Korzo, obala", kaže Dominik.

Od kulture i povijesti do gastronomije - jedna vrlo bogata ponuda!

Poslušajte:

Dominik Damiš iz riječke Turističke zajednice, pripremila Matea Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.