Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bura oslabjela, minusi nešto blaži

08.01.2017.

10:05

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon subote, koja je uz dosta sunca i jaku buru na Kvarneru bila u znaku vrlo niskih temperatura, stanje se polako vraća prema uobičajenom. Meteorolozi najavljuju blagi porast temperatura zraka sljedećih dana, a i prometna situacija sada je povoljna.

U nedjelju u 10 sati u Rijeci je izmjereno 0°C, kao i u Opatiji, Puli i Malinskoj. Jedan stupanj ispod nule zabilježen je u Crikvenici, dva u Senju, a u Pazinu je bilo -6. Nešto "deblji" minusi su u unutrašnjosti: na Zavižanu i u Gospiću -10, u Pargu kod Čabra -11°C. Noćne temperature bile su i nekoliko stupnjeva niže. 

Slabljenje bure omogućilo je i potpunu normalizaciju prometa, kako na kopnu, tako i na moru. Sve ceste otvorene su za sve skupine vozila, a katamarani i trajekti na sjevernome Jadranu plove prema redu plovidbe, javlja Hrvatski autoklub.

Za nedjelju do kraja dana meteorolozi na Kvarneru, u Istri, Gorskome kotaru i Lici najavljuju i dalje hladno vrijeme uz buru. Bit će dosta oblaka, iz kojih tek mjestimice može pasti i malo snijega. Meteoalarm za sjeverni Jadran i dalje ima crveno upozorenje zbog vrlo niskih temperatura. Sutra stupanj opasnosti pada na narančastu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.