Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bura prometnik: autocestom kroz Gorski kotar samo osobna vozila

10.01.2022.

09:20

Autor: Nenad Lučić

Ralice su imale i danas dosta posla, ali veći problem u prometu stvara bura

Ralice su imale i danas dosta posla, ali veći problem u prometu stvara bura

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

U Gorskom kotaru povremeno pada slab snijeg, čija se visina kreće između 20 i 30 centimetara. Jutro i rano poslijepodne ponedejljka na goranskim su cestama obilježili zimski uvjeti, uz zabranu kretanja za kamione s prikolicom i tegljače te kraća kašnjenja autobusa. 

Uz najavljeno slabljenje i prestanak oborina, do kraja dana se očekuje poboljšanje prometne situacije, no vožnju mjestimično i dalje otežava jak vjetar. Zbog udara bure dionica autoceste Rijeka – Zagreb od Kikovice do Delnica je otvorena samo za osobna vozila, kaže voditelj delničke Ispostave uz autocestu Valentin Crljenko


"Na dijelu autoceste Rijeka – Zagreb udari bure i dalje mjestimično dosežu brzinu iznad 100 kilometara na sat te i uz slabe snježne oborine stvaraju prometne probleme. Postupno smirivanje i prestanak oborina se očekuje u nastavku dana, no bura bi bi mogla potrajati, a uz nju i teškoće u prometu", rekao je Crljenko. Poslušajte:

Crljenko: bura je veći problem od snijega, trenutno

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.